Sin skladatelja in flavtistke se uči klavir že od svojega šestega leta, sedaj pa je dijak tretjega letnika II. gimnazije Maribor. Po končanem izobraževanju na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru, sedaj nadaljuje študij na Akademiji za glasbo in umetnost v Gradcu, v razredu Dr. Zuzane Niederdorfer. Prejel je že veliko nagrad in zlatih plaket na regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanjih.

Pomembnejše nagrade v času dosedanjega šolanja so zlate plakete in posebna priznanja za najboljše izvedbe skladb slovenskega skladatelja na državnih tekmovanjih TEMSIG, v letih 2007, 2010, ter 2013, prva nagrada na mednarodnem tekmovanju Zlatko Grgošević v Zagrebu (2008), prva nagrada in posebna nagrada za najboljšo izvedbo klasične sonate na tekmovanju Ars Nova v Trstu (2008), druga in posebna nagrada za najboljšo izvedbo dunajske klasike tudi na dvoetapnem mednarodnem tekmovanju WPW Panmusica na Dunaju (2009 – kot prvi Slovenec), prva nagrada in 100 točk na mednarodnem tekmovanju Tomaž Holmar v Malborghettu (2013), drugo mesto v Italiji (2011) s klavirskim triom Infinitum na trietapnem tekmovanju, ter prav tako zlata plaketa in prva nagrada na TEMSIG‑u (2011) s klavirskim triom v kategoriji komornih skupin s godali.

Nejc Kamplet se redno udeležuje mojstrskih tečajev pri dr. Arbu Valdmi v Sloveniji, Hrvaški, Nemčiji, Liechensteinu, Estoniji, itd. 

Sodeloval je že na veliko Festivalih (Lent, Festival Maribor, festival Poletje v Laporju...), prav tako pa je s priznanimi dirigenti odigral že več klavirskih koncertov, med katerimi so pomembnejši trije Mozartovi koncerti (2007, 2010, 2011) z dirigentoma Robertom Mračkom in Živo Ploj, Beethovnov koncert v C-duru (2012) s Simfoničnim orkestrom SNG Maribor pod vodstvom dirigenta Benjamina Pionnierja in koncert v a-molu Edvarda Griega (2013), s Simfoničnim orkestrom Konservatorija Maribor pod vodstvom dirigenta Slavka Magdiča.

Leta 2010 je za svoje dosedanje uspehe prejel diplomo dr. Romana Klasinca, ki jo Konservatorij za glasbo in balet Maribor podeljuje najuspešnejšim dijakom.

Za svoja leta je izjemno uspešen, kar potrjujejo številne nagrade kot so: zlate plakete na državnih tekmovanjih TEMSIG v letih 2007, 2010 in 2011, prva nagrada na 5. mednarodnem tekmovanju Zlatko Grgošević v Zagrebu 2008, prva in posebna nagrada komisije za najboljšo izvedbo klasične sonate na 4. mednarodnem tekmovanju Paolo Spincich v Trstu 2008, druga in posebna nagrada za najboljšo izvedbo dunajske klasike na devetem mednarodnem tekmovanju Panmusica na Dunaju in številne druge.