Robert Kamplet je z odliko diplomiral iz kompozicije na Akademiji za glasbo v Ljubljani in se kot štipendist SGBŠ Maribor leta 1995 tam redno zaposlil. Na Ljubljanski Akademiji za glasbo je še magistriral, dobil priznanje umetniških del in postal docent na Pedagoški fakulteti v Mariboru. Je organist na Pobrežju. Poučuje tudi na orglarski šoli v Celju.

Piše po naročilih. Večje delo je Koncert za saksofon, izveden v Avstriji s Panonskim simfoničnim orkestrom pod dirigentskim vodstvom Alojza J. Hochstrasserja in solistom prof. O. Vrhovnikom z Dunajske univerze. Leta 2012 je s “Sončno pesmijo” zastopal Slovenijo na svetovnih glasbenih dnevih v Belgiji. Po naročilu Konservatorija za glasbo in balet Maribor je napisal tudi kantato “Pogreb pri Sv. Križu”.

Poučuje sedem strokovnih glasbenih predmetov, sestavlja učne načrte in piše kompozicije ter propozicije za razna državna tekmovanja.

 

 

Je avtor številnih orkestralnih kompozicij, komorne glasbe, kompozicij za solo inštrumente in zabavne glasbe. Komponira v glavnem za komorne zasedbe, dva večja zborovska dela pa mu je leta 2007 in 2009 izvedel tudi Slovenski komorni zbor. Leta 2012 je z delom “Sončna pesem” zastopal Slovenijo na svetovnih glasbenih dnevih v Belgiji.