TaeJung Lee

"TaeJung Lee je izjemno talentiran in izvrsten dirigent z odličnimi sposobnostmi in izjemno muzikalnostjo!"
Zubin Mehta

"Izjemen mlad dirigent z neverjetnim obvladovanjem taktirke!"
Sir Simon Rattle

"Izredno talentiran dirigent!"
Bertrand de Billy

TaeJung Lee je zelo uspešen tako na področju opere kot koncertne glasbe, vodil je že številne orkestre, kot so Dunajski radijski simfonični orkester, Nacionalni orkester Porto, Philharmonia Corea, Dunajski simfonični orkester, Dunajski komorni orkester, Sinfonietta Baden, Filharmonični orkester Sendai, Filharmonični orkester Suwon, Komorna zasedba Webern, OENM (Avstrijski ansambel za sodobno glasbo) in številne druge.

Junija 2013 je v dvorani Dunajskega glasbenega društva, Golden Hall dirigiral Simfoničnemu orkestru avstrijskega radia (ORF). V sezoni 2013/2014 je kot dirigent nastopil tudi na dveh koncertih s Sarajevskim filharmoničnim orkestrom in s slovečo čelistko Anne Gastinel v Nacionalnem opernem gledališču Sarajevo. Z orkestrom Slovenske filharmonije je debitiral v Cankarjevem domu in s Filharmoničnim orkestrom Seul na Verdi & Wagner gala koncertu.

Dirigiral je številne opere, kot so "Ljubezenski napoj" Donizettija (2004), "Netopir" J. Straussa (2007), "Beg iz Seraja" Mozarta (2007), "Telefon ali ljubezen v troje" Menottija (2008) in "Filozof" J. Haydna  (2009). Posebne omembe vredno je njegovo dirigiranje nove opere Herberta von Lauermanna z naslovom "Salamanška jama" (Die Höhle von Salamanca) (2009) z glasbeniki iz orkestra Dunajskih filharmonikov in Orkestra Tonkünstler v dvorani Gläserner Saal Dunajskega glasbenega društva. Sodeloval je s številnimi opernimi pevci, kot so: Franz Gundheber, Kwangchul Youn, Wolfgang Koch, Daniel Schmutzhard, Kurt Streit, Sebastian Holecek, Manuela Uhl, Roy Cornelius Smith, George Petean, Akiko Nakajima, Raymond Very Charles Reid, Heidi Brunner, Clemens Unterreiner in številnimi drugimi.

Dirigiranje je študiral na Mednarodni poletni glasbeni akademiji Univerze Mozarteum Salzburg z Johannesom Kalitzim, kjer je diplomiral z odliko. Sodeloval je na mnogih mojstrskih tečajih s številnimi dirigenti, kot so Zubin Mehta, Sir Simon Rattle, Bernard Haitink, Kurt Masur, Jorma Panula in Toyama Yuzo. Na mojstrskem tečaju s Sirom Simonom Rattlom, ki je bil nad Lee-jem navdušen, je dirigiral Wagnerjevo delo "Tristan in Izolda".

Taejungov repertoar obsega vse od Mozarta do Mahlerja in sodobnih skladateljev, predvsem pa je naklonjen pozni romantiki in operi.