Christian Schmidt se je rodil leta 1972 v Gradcu, v štajerski prestolnici je odrasel in v Gradcu živi še danes. Ljubezen do inštrumenta in same glasbe je njegova glavna motivacija pri igri klavirja. Pri njegovi interpretaciji pa lahko prepoznamo tudi njegove osebne lastnosti: neposrednost, čutnost, senzibilnost in iskrenost. Njegov repertoar zajema od velikih klasičnih mojstrovin, do rock-a in jazz-a in alternativnih zvrsti. Predstavlja se kot solist, v klavirskem triu, kot tudi v večjih zasedbah.

Študij klavirja je opravil na glasbenih univerzah v Gradcu, na Dunaju in v Freiburgu, med drugimi pri Sebastianu Benda-u, Markusu Schirmer-ju, Elzi Kolodin in Rudolfu Kehrerju.

Koncertno diplomo je opravil z odliko. Podiplomski študij je nadaljeval s svojim triom »Trioskop« v mojstrskem razredu Altenberg Trio. Sodeloval je tudi v naslednjih mojstrskih razredih: Paul Badura-Skoda, Paul Gulda, Erich Hoebarth, Trio Fontenay in pri članih Haškega kvarteta. Imel je več mednarodnih nastopov v okviru glasbenih festivalov v Vidmu in Berlinu in kot solist na Jeunesse Musicale, v Dunajski koncertni hiši in pogosto z Graškimi simfoniki v Graškem kongresu.

Koncert

Med radostjo in bolestjo

Sobota, 7. september 2013