S svojo izjemno muzikalnostjo, vsestranskostjo, tehnično ekspertizo, znanjem in predanostjo se je Frank Strobel uveljavil, kot eden najbolj priznanih dirigentov v svetu filmske glasbe. Strobel odlično povezuje izobrazbo s številnimi izkušnjami kot dirigent, aranžer, urednik, producent in glasbenik. Te izkušnje in sposobnosti mu omogočajo edinstven vpogled v bogato in relativno neraziskano področje glasbenega repertoarja.

Strobel se je vedno znova posvečal aranžiranju in dirigiranju koncertov za klasične neme filme, poleg tega pa je njegova posebnost tudi aranžiranje in izvajanje novih partitur. Poleg tega je sodeloval pri mnogih koncertih filmske glasbe, ki so predvajani v zgodovinskih nemih filmih in originalnih kinotečnih filmih  (Križarka Potemkin, Alexander Nevski, Dr Mabuse…). Leta 2003 je bila njegova rekonstrukcija »Aleksandra Nevskega«, ki jo je uglasbil Prokofjev, nagrajena s prestižno nemško nagrado Deutsche Schallplattenkritik.

Na vrh

Sodeloval je tudi pri številnih novih nemških, britanskih in ameriških filmih.Frank Strobel je tesno povezan tudi z orkestrom RSB Berlin, Filharmoničnim orkestrom radia Francije, Filharmoničnim orkestrom iz Osla, Finskim radijskim simfoničnim orkestrom, Narodnim orkestrom v Lyonu, in drugimi. Do 1998 je bil Frank Strobel glavni dirigent Filmskega orkestra Babelsberg. Od leta 2000 je vodja Evropske film-filharmonije, kjer je tudi eden izmed soustanoviteljev. Že veliko let je obenem svetovalec za neme filme pri ZDF/Arte.

Koncert

FILMSKA GLASBA: Poslednji mož (Der letzte Mann)

Petek, 6. september 2013