Fotografija: Julia Wesely

Lily Francis je ena najboljših violinistk in violistk našega časa. Leta 2009 je zmagovala na ARD tekmovanju v Münchnu. Kot solistka je nastopila z vodilnimi orkestri v Nemčiji, med drugim tudi s Simfoničnim orkestrom Bavarskega radia, Münchenskim komornim orkestrom in Radijskim orkestrom iz Münchna. 2008 je debitirala v newyorški dvorani Weill Recital Hall, redno pa igra v ZDA in Evropi.

Med 2006 in 2009 je bila članica prestižne organizacije Chamber Music Society v centru Lincoln, še vedno pa je njihova častna gostja. To sezono bo nastopila kot koncertna mojstrica Dunajskega komornega orkestra in salzburške Camerate, kot violistka londonske zasedbe Aronowitz, prav tako pa bo gostovala pri Komornem orkestru Evrope.

 

 

Nastopala bo tudi v amsterdamski koncertni dvorani Concertgebouw, Dunajski koncertni hiši in v prestižni dvorani Alice Tully. Nastopala je že na festivalih kot so Lockenhaus, Marlboro, Kronberg in IMS Prussia Cove, kjer je sodelovala s svetovno znanimi glasbeniki, kot so Andras Schiff, Gidon Kremer, Kim Kashkashian, in Mitsuko Uchida.

Lily Francis, diplomantka konservatorija Curtis Institute in konservatorija New England Conservatory, je študirala pod mentorstvom Josepha Silversteina in Miriam Fried. Učila se je tudi pri drugih pomembnih glasbenikih, kot so na primer Philip Setzer, Brian Lewis, Teri Einfeldt, Steve Tenenbom in Gerhard Schulz.

Koncert

Med radostjo in bolestjo

Sobota, 7. september 2013