Nejc Kamplet se je klavir pričel učiti pri šestih letih, sedaj pa je že četrto leto v razredu mag. Saše Gerželj Donaldson na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor.

Nejc Kamplet se redno udeležuje mojstrskih tečajev doma in v tujini, pri dr. prof. Arbu Valdmi v Sloveniji, Nemčiji, Liechtensteinu, Estoniji in na Hrvaškem. Lani je bil po priporočilih priznanih profesorjev izbran in povabljen na dvakratni tedenski mojstrski tečaj v Liechtenstein v letu 2010, kjer je nastopal na številnih koncertih.

Oktobra 2010 je za svoje dosedanje uspehe prejel diplomo dr. Roman Klasinc, ki jo Konservatorij za glasbo in balet Maribor, podeljuje najuspešnejšim dijakom in profesorjem.

Za svoja leta je izjemno uspešen, kar potrjujejo številne nagrade kot so: zlate plakete na državnih tekmovanjih TEMSIG v letih 2007, 2010 in 2011, prva nagrada na 5. mednarodnem tekmovanju Zlatko Grgošević v Zagrebu 2008, prva in posebna nagrada komisije za najboljšo izvedbo klasične sonate na 4. mednarodnem tekmovanju Paolo Spincich v Trstu 2008, druga in posebna nagrada za najboljšo izvedbo dunajske klasike na devetem mednarodnem tekmovanju Panmusica na Dunaju in številne druge.

Koncert

Oče in sin

Četrtek, 12. September 2013