V Freisingu rojeni Reinhard Latzko je zaključil študij pri Janu Polasku, Martinu Ostertagu in Heinrichu Schiffu. Ponaša se s številnimi nagradami in odlikovanji na državnih in mednarodnih tekmovanjih (med drugim na CIEM Ženeva, Benetke).

Med leti 1987 in 2003 je bil solo čelist v simfoničnem orkestru Südwestfunk. Igral je tudi z Baselskim simfoničnim orkestrom, z orkestrom Tonhalle v Zürichu in Nemško komorno filharmonijo. Igral je že pod vodstvom številnih priznanih dirigentov, kot sta Michael Gielen in Yuri Ahronowitsch. Skupaj z Ernstom Kovacicem, Heinrichom Schiffom, Christianom Tetzlaffom, Gustavom Riviniusom in Christianom Altenburgerjem se rad posveča tudi komorni glasbi. Koncertiral je tudi v Dunajski koncertni hiši, v Dunajskem Musikvereinu, v Berlinski filharmoniji, Kölnski filharmoniji in palači Palais des Beaux-Arts v Bruslju. Reinhard Latzko je izvedel veliko praizvedb priznanih skladateljev, kot so Rihm, Krenek, Gielen in Trümpy.

 

 

 

Od 1988 do 2005 je poučeval violončelo na Glasbeni akademiji mesta Basel. Vodil je tudi mojstrske tečaje v Nemčiji, Franciji, Španiji, Hrvaški, Koreji in Avstriji. Od leta 2003 je Reinhard Latzko profesor za violončelo na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju.

Koncert

Med radostjo in bolestjo

Sobota, 7. september 2013