Fotografija: Miro Vanic

Rok Palčič se je rodil leta 1984 v Kopru in pričel svojo glasbeno izobrazbo pri petih letih. V tem času je delal s številnimi znanimi pianisti in pedagogi, kot so Sijavuš Gadžijev, Ronald Pröll, Aldo Ciccolini, Pavel Gililov, Chia Chou, Kolja Lessing in Kevin Robert Orr.

V svoji glasbeni karieri se je izkazal kot solist, hkrati pa je pokazal, da je izvrsten komorni glasbenik. Osvojil je številne nagrade na državnih in mednarodnih tekmovanjih v Sloveniji, Italiji in Franciji. Predstavil se je s klavirskimi večeri in koncerti v Sloveniji, Italiji, Avstriji, Španiji, na Češkem, Hrvaškem in v Nemčiji. Leta 2003 je prejel Škerjančevo nagrado za izjemne dosežke. Leta 2007 je sodeloval na Klavirskem festivalu Ruhr v Nemčiji. V istem letu pa je prejel tudi štipendijo fundacije YEHUDI MENUHIN Live Music Now. Po zaključeni Visoki šoli za glasbo v Kölnu pod vodstvom Pavela Gililova je nadaljeval študij v Gradcu pod vodstvom Chia Chou-a, pianista in ustanovitelja tria Parnassus.

Februarja 2011 je ustanovil kulturno umetniško društvo Ars Haliaeti, ki je pod njegovim vodstvom. Cilj društva je okrepitev kulturne in izobraževalne ponudbe s pomočjo koncertov, mojstrskih razredov, tekmovanj in ostalih kulturnih dogodkov doma in v tujini.

Koncert

Iskrive interakcije

Ponedeljek, 9. september 2013