Podpora
Vabimo Vas, da se pridružite skupini podpornikov Festivala Maribor in nam tako omogočite, da Vas nagradimo z izjemnimi glasbenimi stvaritvami. S podporo Festivalu Maribor boste pokazali, da podpirate projekte, ki prinašajo veliko zadovoljstva in krepijo zaupanje ter dolgoročne medsebojne odnose.

Zakaj podpreti Festival Maribor?
Festival Maribor je edini festival klasične glasbe v Sloveniji, ki se ponaša z lastno produkcijo, saj ne vabi stalnih zasedb temveč posamezne vrhunske glasbenike, ki tvorijo zasedbe na licu mesta. S podporo Festivalu Maribor boste podprli inovativen, umetniško dovršen in vse bolj tudi mednarodno priznan dogodek, ki med svoje uspehe šteje med drugim tudi nenehno večanje števila stalnih obiskovalcev tudi iz tujine. Veseli bomo Vaše podpore in jo znali nagraditi. Ponosni smo na svoje dosežke in vemo, da postajamo najboljši. Prepričani smo, da lahko skupaj sežemo še višje.

Individualna podpora
Postanite naš podpornik in zagotavljamo Vam številne užitke ob poslušanju koncertov in živahnemu druženju z drugimi podporniki pred in po koncertih. Za vse podpornike pripravljamo sprotno obveščanje o novostih in novice o sodelujočih umetnikih in orkestrih. Prav tako imate možnost postati Ambasador Festivala in tako razveseliti svoje znance in prijatelje z obiskom katerega od koncertov.

Festival Maribor  deluje pod okriljem Društva Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije. Podprete ga lahko  v obliki donacije neposredno na transakcijski račun Društva Komorni godalni orkester Slovenske Filharmonije. Prav tako nas lahko podprete v obliki donacije dela dohodnine (do 0,5%). Davčna številka Društva KGOSF je 23347872. Društvo je zabeleženo pod točko 4.1. Pravne osebe zasebnega prava, ki so upravičenci po Zakonu o uresničevanju javnega interesa za kulturo / 4.1.1. Področje glasbe.

http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodkiPrebivalci.euprava?zdid=579&sid=1367 (Namenitev dela dohodnine za donacije)

http://objave.uradni-list.si/files/RS_-2008-077-03453-OB~P001-0000.PDF (Seznam upravičencev)

Podpora podjetij

Sponzorstvo
Ponujamo Vam priložnost sodelovanja pri dogodku, ki v svojih vsakoletnih presežkih odpira vedno nove možnosti pokroviteljstva podjetjem, ki stremijo k odličnosti na vseh področjih svojega delovanja. S pokroviteljstvom Festivala Maribor in z  bližajočo se kulturno prestolnico 2012 se ob ustaljenih oblikah sponzorskega sodelovanja s Festivalom Maribor za Vaše podjetje odpirajo številne možnosti za nagovarjanje svojih potencialnih ciljnih skupin in za posredovanje sporočila, ki bo jasno poudarjalo osrednji pomen korporativnih vrednosti  Vašega podjetja.

Festival Maribor stremi k odličnosti na vseh ravneh svojega delovanja. Zavezani smo vrednotam kvalitete, ugleda, zaupanja in družbene ter okoljske odgovornosti. Vabimo Vas, da podprete te vrednote in nam omogočite vzajemno krepitev ugleda podjetja in blagovne znamke. Prepričani smo, da lahko skupaj postanemo še boljši.

V okviru sponzorskih paketov Vam ponujamo različne možnosti podpore. V kolikor ste se odločili za sodelovanje z nami, nam to sporočite in poslali Vam bomo sponzorski paket s ponudbo ter se dogovorili za osebno srečanje. Verjamemo, da bo naše sodelovanje uspešno.

Donatorstvo
Z donacijami Festivalu Maribor boste podprli našo vizijo trajnostnega razvoja, ki si jo zastavljamo kot eno temeljnih vrednot našega dela.  Z Vašo podporo bomo skupaj pripomogli k promociji slovenskih glasbenikov, ki vsako leto dobijo priložnost sodelovati v našem programu z največjimi svetovnimi glasbenimi umetniki ter tako pomagali krepiti slovensko glasbeno in kulturno ustvarjalnost. Prav tako bomo skupaj omogočili večjo dostopnost do kulturnih programov tistim, ki jim tovrstno udejstvovanje sicer ni omogočeno, saj Festival Maribor s kvoto brezplačnih vstopnic za brezposelne ter organiziranimi obiski koncertov šolske mladine deluje tudi v dobro lokalne skupnosti.

Donatorstvo lahko ima več oblik in mi se bomo prilagodili Vašim željam. Za vse donacije lahko uveljavljate tudi zmanjšanje davčne osnove za znesek izplačil v denarju in v naravi do zneska, ki ustreza 0,3% obdavčenega prihodka zavezanca.

Prispevek v naravi (IN KIND)
Festival Maribor ustvarja majhna ekipa ljudi s sodelavci, ki ob skupni viziji in navdušenju potrebuje tudi materialna sredstva za delo. Zato bomo zelo veseli Vašega prispevka v okviru Vaše osnovne dejavnosti.  Skupaj bomo tako lahko razveselili tudi naše glasbenike in goste ter obiskovalce festivala, ki bodo lahko deležni Vaših izdelkov, Vi pa boste tako na najboljši možen način neposredno promovirali Vaše izdelke in blagovno znamko.

Za vse donacije lahko uveljavljate tudi zmanjšanje davčne osnove za znesek izplačil v denarju in v naravi do zneska, ki ustreza 0,3% obdavčenega prihodka zavezanca.

Kontakt za nadaljnje informacije
Vodja marketinga
Ana Mravlje
Tel.: +386 2 228 1257
E-mail: ana.mravlje@festivalmaribor.si